Wilde perzik cake

Het seizoen van de wilde perziken is weer begonnen! Lekker! Ik vind ze heerlijk om zo te eten, maar ze zijn ook fijn om door een bakje kwark heen te doen. Of om gewoon lekker een cake mee te bakken. Ik wil jullie dit recept niet onthouden, want ik vond deze cake zelf erg smakelijk!

Wat heb je nodig? (ik gebruikte een cakevorm van 18×10 cm. Voor een normale cakevorm doe je de ingredienten x3)

  • 70 gram magere kwark
  • 20 gram zachte roomboter
  • 50 gram honing
  • 70 gram havermeel (speltmeel of volkorenmeel gebruiken kan ook!)
  • 20 gram amandelmeel
  • 25 gram havermout
  • 1 wilde perzik
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Mix de roomboter met de honing, het ei en de kwark. Voeg hierna de havermeel, het amandelmeel, het bakpoeder en het snufje zout toe. Mix dit goed. Hierna roer je de havermout erdoorheen. Doe dit beslag in de cakevorm.
  3. Snij de wilde perzik in plakken en duw deze in de cake.
  4. Bak de cake gaar in 35 à 40 minuten. (als je een grotere vorm gebruikt, ga dan uit van ongeveer 60 minuten)
  5. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snij hem in plakken. Je kan ze eventueel invriezen.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *