What about ‘Breaking 2’?

Breaking 2. Hoe vaak heb ik het al wel niet als mijn doel benoemd? Ik denk vaak. Mijn PR op de halve marathon is mijn meest oude PR. Ik liep dit PR tijdens mijn eerste halve marathon, februari 2016 in Barcelona. Ben ik sinds die tijd beter, sneller en sterker geworden? Ja. Dat ben ik zeker. Alleen was er telkens wel iets wat roet in het eten gooide. Helaas. Dus had ik bedacht dat ik eind dit jaar, bij de Linschotenloop, dat PR eindelijk eens als gort zou gaan rennen…

En om maar meteen antwoord te geven op de vraag of dat ook echt gaat gebeuren? Nee. Of in ieder geval: het is niet mijn doel. Als het gebeurt, dan gebeurt het, maar ik ga er totaal niet vanuit. Is mijn motivatie weg? Nee, dat zeker niet. Ik vind hardlopen erg leuk, maar ik kan momenteel niet volledig voor die halve marathon gaan.

Vorige maand liep ik een dik PR op de marathon; met 14 minuten van mijn PR af, mag ik best concluderen dat het goed zit met mijn vorm en dat ik fit ben. Helaas ging (en nog steeds: gaat) mijn herstelperiode niet zoals ik gewild had. Dit komt niet alleen door de inspanning van de marathon – er gebeurde op mijn werk ook een heftig incident waar ik tegelijkertijd ook mentaal van moest herstellen. En geestelijk en lichamelijk herstellen van inspanningen kost bij elkaar enorm veel energie.

En dit valt tegen. We zijn een maand verder en de verste afstand die ik tot nu toe heb gelopen, is 10 kilometer. Ik had meer gewild en op meer gehoopt. Het is wat het is – en dat is okΓ© en dat kan ik accepteren, maar dat maakt wel dat het reΓ«ler is om mijn doelen bij te stellen.

Ik ga aanstaande zondag de 10 kilometer lopen bij de Maliebaanloop. Dit wordt geen snelle loop, maar wel weer leuk om aan een loopje mee te doen. Begin november doe ik mee aan de halve marathon bij de Berenloop. Ik hoop voor die tijd nog een keer 16 of 17 kilometer te lopen; die laatste kilometers doe ik dan wel op karakter, dat moet me wel lukken. Dan volgt nog de Zevenheuvelenloop en de Linschotenloop.

Qua afstanden een mooie opbouw, dus dat moet wel lukken. Wat ook meespeelt, is dat mijn vriend en ik een huis hebben gekocht, waar we begin december de sleutel van krijgen. December zal dus voornamelijk in het teken gaan staan van klussen en verhuizen. Ik hoop wel mijn loopschoenen aan te trekken tussendoor (ontspanning is ook belangrijk!), maar als ik echt een PR wil gaan lopen op die halve, moet ik serieuzer trainen. En dat zit er dan eventjes niet in.

Dus nee, ik ga niet voor een PR in Linschoten. Ik hoop de halve wel lekker te gaan lopen. En als het goed is, kan ik daarna lekker chillen in mijn ligbad in ons nieuwe huis. Er zijn ergere dingen πŸ˜‰ Die Breaking 2? Ach, die komt wel een keer! πŸ™‚

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.