Waarom ik geen streefgewicht heb…

Het is geen geheim dat ik weer bezig ben met afvallen. Story of my life, lijkt het wel πŸ˜‰ Laatst kreeg ik de vraag wat nu mijn streefgewicht was. En om eerlijk te zijn? Ik weet het niet. Ik heb namelijk geen streefgewicht…

Misschien een gek idee, afvallen zonder streefgewicht? Veel mensen beginnen in januari met hun goede voornemen, die vaak iets is in de trant van ‘ik wil 10 kilo afvallen’ of ‘ik wil onder de 75 kilo wegen…’. Dit maakt het meetbaar en het vormt voor hen misschien wel een mooi doel.

Zelf heb ik geen streefgewicht, omdat het gewicht op de weegschaal me niet zoveel zegt. Er zitten nog steeds wat zwangerschapskilo’s aan die ik kwijt wil, en daarna wil ik nog wel wat gewicht kwijt, maar hoeveel precies? Ik heb geen idee. Het gaat mij namelijk niet om ‘zoveel kilo afvallen’ of om ‘onder de 75 kilo wegen’, maar om een gewicht te behalen waarbij ik gewoon weer lekker in mijn vel zit. Waarbij ik me fijn voel in mijn kleding, waarbij ik me energiek en goed voel. En of dit nu na -5 kilo of na – 10 kilo is, tsja, dat zien we dan wel weer.

Bij eerdere keren dat ik ging afvallen, heb ik wel altijd een ‘gewichtsdoel’ gehad. Maar het punt was, dat het doel dan soms onhaalbaar was (of leek), en ik er dus eerder mee stopte, of dat ik het doel wΓ©l behaalde, maar dan de handdoek eigenlijk in de ring gooide en ik niet meer op mijn voeding lette. Dus toen kwamen de kilo’s er net zo hard weer bij…

Dus: geen streefgewicht meer voor mij. Het doel is om weer lekker in mijn vel te zitten en me goed te voelen. En of dit nu bij 70, 72 of bij 78 kilo is? We gaan het zien… πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.