Waarom hardlopen in de zomer leuk is

Nu ik de titel schrijf denk ik even terug aan vorige jaar. Toen ik in de zinderende hitte aan het trainen was voor mijn marathon….. Meen ik het serieus als ik zeg dat ik hardlopen in de zomer leuk vind? Heb ik echt genoten van mijn kilometers vol zweet en gepuf? Van het feit dat ik na 2 kilometer al zoveel dorst had dat ik het liefst weer naar huis terug zou lopen om onder de kraan te hangen? Ja. Dat heb ik. Ik hou van hardlopen in de zomer. En waarom? Lees maar even mee!

  • Vroeg in de ochtend lopen – als de temperatuur je dwingt om ’s morgens te lopen, omdat het dan nog doenbaar is. Een rondje lopen, nog voordat er iemand wakker is. De zon zien opkomen, de dauw die nog op de weilanden ligt. In de lucht al voelen dat het een warme dag gaat worden. Alle kleuren, die net iets feller lijken. Thuiskomen, een douche nemen, ontbijtje erin en dan nog een hele dag hebben. Ik hou ervan!

  • Laat in de avond lopen – als het ’s morgens niet lukt om te lopen, loop ik ’s zomers graag in de avond. De zon die onder gaat, dieren die in de weilanden weer rustig rondlopen, mensen die nog een stukje gaan fietsen. Alles lijkt zo lekker rustig na een warme dag. Juist terwijl iedereen weer tot leven komt, heeft alles toch een bepaalde, serene rust over zich heen. Heerlijk om de dag af te sluiten door een rondje te lopen.
  • Me suf zweten – stiekem vind ik het heerlijk: me suf zweten. Na 300 meter al zweetdruppels over mijn gezicht voelen glijden. Maar weten dat ik dit aankan: de temperatuur, de kilometers, de snelheid: nothing is gonna stop me while I’m running! Het gevoel dat ik alles gegeven heb. En dit gevoel is toch altijd net iets sterker als ik me suf heb lopen zweten!

  • Kleding – Tsja, al die zomergear heeft toch net meer leukere kleurtjes, dan alle donkere tights en shirts die ik in de winter draag. En ook zo fijn: je hoeft je uberhaupt niet af te vragen welke kleding je aan moet doen. Wil ik in de winter nog wel eens twijfelen over het aantal laagjes, is dat in de zomer wel het minste waar ik me druk over hoef te maken!
  • Bruin worden tijdens het sporten – 2 vliegen in 1 klap: ik beweeg en ik word nog eens bruin ook. Laatst kreeg ik een compliment van een collega, dat ik zulke bruine benen had. Nou, die hoor ik niet vaak. Maar blijkbaar hebben alle kilometers in korte broek toch nut gehad 🙂

  • Vitamine D – Jaaa, gratis vitamientjes, terwijl ik aan het sporten ben. Dat maakt mij en mijn lichaam nog een beetje happy-er!
  • De natuur is mooier – De natuur is zóveel mooier in de zomer. De bomen zijn voller, veel bloeiende bloemen, alle kleuren die zoveel mooier lijken in het zomer zonnetje. Hoe heerlijk is het dan om de kilometers te maken in de mooie natuur?

Ren jij liever in de zomer of in de winter en waarom?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.