Vooraankondiging Nedereindse Bergloop

Voor veel mensen klinkt de ‘Nedereindse Berg’ niet heel bekend. Voor de mensen uit Nieuwegein, IJsselstein en omgeving zal het een ‘aha’ momentje zijn. Ik heb het voor hen namelijk over Dé Berg. Die berg bij de Skipiste en de Nedereindse Plas, waar je altijd een hoop enthousiaste sporters ziet. Waarom? Omdat die berg wat hoogtemeters geeft, die je zelf op verschillende manieren invullen kan! En het leuke is: wat enthousiaste medelopers van mijn loopgroep (BodyRun, whoehoee!), organiseren hier op zondag 4 november de 6e editie van de Nedereindse Bergloop!

Dit jaar is alweer de 6e editie van de Nedereindse Bergloop, dus mogelijk dat je deze loop al eens voorbij hebt zien komen of ervan gehoord heb. Maar… er is wat veranderd. Dit jaar zijn er namelijk vernieuwde routes! De grootste verandering is bij de 5 kilometer route; waarbij je niet meer 2 rondjes over de wielrenbaan loopt. De nieuwe route gaat langs de plas en over de wielrenbaan, en is compleet verhard. Hierdoor is de loop toegankelijker geworden voor beginnende lopers!

Het leuke is dat er bij de Nedereindse Bergloop voor ieder wat wils is. Zo kan je kiezen uit ‘normaal’ en ‘heavy’. Bij ‘normaal’ kan je kiezen voor 5 of 10 km en is er een Kidsrun van 1,2km. De 5 kilometer is compleet verhard, en bij de 10 kilometer is slechts 400 meter onverhard. Bij ‘heavy’ kan je ook een 5 en een 10 km lopen en is er een Kidsrun van ongeveer 2km. De ‘heavy’ routes zijn voornamelijk onverhard en hebben behoorlijk wat kleine, maar heftige klimmetjes. Het volledige programma vind je hier!

Richting 4 november zullen er ook nog hardloop clinics worden georganiseerd, zodat iedereen zich optimaal kan voorbereiden op de Nedereindse Bergloop. Daarnaast is dit meteen een mooie kans om je hardlooptechniek te verbeteren. Deze clinics worden gegeven door Marsel Wiegand Bruss, hardlooptrainer van BodyRun. De datum hiervan zal zo snel mogelijk volgen, blijf vooral even de site in de gaten houden!

Inschrijven voor de Nedereindse Bergloop kan via deze link. Als je er nu al zeker van bent dat je lopen wilt, schrijf je dan snel in, want tot 1 oktober ben je wat voordeliger uit bij de voorinschrijving! Je kan je natuurlijk ook nog op de dag zelf inschrijven, maar dat is een risico, want vol= vol. Daarnaast is er trouwens ook nog de optie om met een bedrijventeam deel te nemen. En met nog iets minder dan 2 maanden te gaan hebben jij en je iets minder sportieve collega’s (daag ze uit!) voldoende tijd om nog te trainen! Met je inschrijving steun je ook nog eens 2 goede doelen, namelijk Unicef en Proxima.

Mocht je twijfelen of je het wat vindt? Hou dan vooral mijn blog even in de gaten. Binnenkort ga ik met een van de organisatoren een van de routes lopen, dus zal er nog een fotoverslagje volgen hier! En aangezien de omgeving bij de Nedereindse Berg echt heel mooi is, weet ik zeker dat die foto’s jou bij twijfel over de streep zullen trekken!

Wat mij betreft niet twijfelen, maar gewoon lekker inschrijven! En zet jezelf hier vooral even op aanwezig, zodat iedereen weet dat jij meedoet aan deze leuke loop! Wie weet krijg je daarmee nog andere lopers ook enthousiast! 🙂


Even iets anders. Ik ben genomineerd voor de Foodblog Awards, in de categorie ‘Special Interest Food Blog’. En dit als enige hardlopende foodblogger. Supertof!

Ik zou het leuk vinden als je even de moeite wilt nemen om op mijn blog te stemmen via deze link 🙂

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.