Venkel broccoli soep

Enkele weken scoorde ik mijn eerste ‘TooGoodToGo’ box! TooGoodToGo is een initiatief waarbij steeds meer winkels, restaurants en andere maatschappijen zich aansluiten, om voedselverspilling tegen te gaan. Aan het eind van de dag kan je tegen een laag bedrag bij deze winkels een tas met producten ophalen, die anders weggegooid zouden worden. Omdat ik voedselverspilling een kwalijke zaak vind, ben ik erg blij met dit initiatief. En zo kwam het dus, dat ik enkele weken geleden vol enthousiasme mijn eerste Box ging scoren! Ik kreeg een onwijs volle tas mee bij de plaatselijke bio-winkel, met daarin onder andere venkel en broccoli. Nu ben ik onwijs fan van broccoli, maar venkel belandt eigenlijk nooit in mijn groentemandje. Maar nu ik 2 stronken had, moest ik hier toch iets mee. Dus besloot ik hier, samen met wat andere restjes uit mijn koelkast, een soepje mee te maken. En: toen bleek het dus nog eens superlekker te zijn ook! Whoa! Ik ga vaker venkel halen!

Wat heb je nodig voor 4 Γ  6 porties?

 • 2 stronken venkel
 • 1 prei
 • 1 broccoli
 • 250 gram aardappels
 • 1,5 liter water
 • 2 bouillonblokjes
 • peper & zout naar smaak
 • scheut kookroom

Hoe maak je deze soep?

 1. Schil de aardappels en snij deze in blokjes. Snij de broccoliroosjes van de stengel af en snij de stengel in plakjes. De stengel kan je namelijk prima gebruiken voor de soep! De prei snij je in ringetjes en de venkel in dunne plakjes.
 2. Doe alle groenten in een soeppan, voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat dit zachtjes 20 minuten pruttelen.
 3. Haal de pan van het fornuis af en haal de staafmixer er doorheen, zodat je een mooie gebonden soep krijgt. Voeg naar smaak peper, zout en een goede scheut kookroom toe!
 4. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.