Vegetarische loempia’s

Yeah, er is weer een meatless monday receptje! Hoewel loempia’s een labeltje ‘ongezond’ hebben, vind ik dat deze loempia’s prima als avondmaaltijd kunnen, zeker met een frisse salade of wat rauwkost ernaast! Het leuke is dat je alle kanten op kan qua vulling met loempia’s en wat is er nu leuker dan varieren met receptjes? 

Wat heb je nodig voor 12 loempia’s?

  • 12 loempiavellen (ik gebruik de vellen uit de vriezer van de AH, tyj spring roll pastry)
  • 450 gram bami of nasi groenten
  • 3 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je deze loempia’s?

  1. Haal de loempiavellen 45 minuten voor gebruik uit de vriezer. Haal ze uit de verpakking en bedek ze met een natte theedoek (zo werkt het in ieder geval voor de vellen die ik gebruikt heb. Als je andere gebruikt: check dan even de verpakking!)
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hier 2 eieren in. Ik maak er scrambled eggs van, zodat ze meteen in kleine brokjes zijn. Voeg hierna de groenten, de sojasaus, gemberpoeder en uienpoeder toe. Hou je van spicy? Een theelepel (of twee) sambal toevoegen kan prima. Roerbak dit 5 minuutjes.
  4. Klop het laatste ei los.
  5. Vul een voor een de vellen en rol hier loempia’s van. De randjes kan je vast plakken met een beetje van het losgeklopte ei. Leg de loempia’s op het bakpapier en smeer ze in met het geklutste ei.
  6. Bak ze 20 à 25 minuten, tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  7. Laat ze heel eventjes afkoelen voordat je ze gaat eten, anders verbrand je je mond!
  8. Eet smakelijk

Voedingswaarde per loempia:
84 kCal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 3 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.