Vegan Twix White Cups

Wow. Deze vegan cups had ik eerder moeten maken. Of misschien ook wel niet, want dan was ik vast meer zwangerschapskilo’s aangekomen, dan nu het geval is! 😉 De combinatie van de krokante bodem, met de creamy caramel en de witte chocolade is echt heaven. En: deze cups zijn vegan, lactosevrij en glutenvrij (als je goed op de havermout let in ieder geval)! Dus ook als je een intolerantie hebt, kan je genieten van deze cups! 

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram havermout
  • 45 gram gesmolten kokosolie
  • 20 gram maple syrup
  • Snufje zout

Voor de caramellaag:

  • 8 dadels
  • 2 el pindakaas
  • 2 el gesmolten kokosolie

Voor de chocoladelaag:

  • 75 gram vegan witte chocolade
  • 1 el kokosolie

Hoe maak je deze cups?

  1. Zet 6 siliconen cupcakevormpjes klaar. Dit zijn de vormpjes waar je de snack het makkelijkst uit kan halen als ze klaar zijn.
  2. Doe alle ingredienten voor de bodem in de keukenmachine en meng dit goed. Verdeel dit over de cupcakevormpjes en duw dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet ze in de koelkast.
  3. Doe alle ingredienten voor de caramellaag in de keukenmachine en maal dit goed, tot de caramel een bal gaat vormen. Verdeel dit over de 6 bodems en duw dit goed aan. Zet ze in de koelkast.
  4. Smelt de chocolade met de kokosolie au-bain-marie en verdeel dit over de caramel. Zet de cups in de vriezer, zodat de chocolade vlot stolt. Hierna kan je de cups ook prima in de koelkast bewaren.
  5. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.