Vegan limoen spinazie repen

Taart met groenten erin verwerkt? Het lijkt een aparte combinatie. Maar je hoeft geen vegan te zijn om deze repen onwijs lekker te vinden. Die spinazie, daar proef je niets van. Promise. Maar die spinazie zorgt wel voor de leuke groene kleur (ziet er meteen zo gezond uit dan he?). En hey, krijg je toch weer een paar grammetjes extra groenten binnen. Dat is natuurlijk altijd meegenomen. Ik maakte deze repen in een 10x30cm rechthoekige vlaaivorm. Je kan uiteraard ook een cakevorm gebruiken! 

Wat heb je nodig voor deze repen?

Voor de bodem:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram geweekte dadels
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 20 gram kokosrasp

Voor de limoen/spinazie vulling:

  • 100 gram geweekte cashewnoten
  • 60 gram kokosroom (maak je van een blik kokosmelk)
  • 30 gram gesmolten kokosolie
  • sap van 3 limoenen
  • rasp van 1 limoen
  • 1 flinke hand spinazie
  • 1 el agavesiroop

Hoe maak je deze bars?

  1. De dag voordat je ze wilt gaan maken, zet je de cashewnoten vast in de week. Ook zet je je blik kokosmelk in de koelkast!
  2. Bekleed je bakvorm met bakpapier. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot je een kruimeldeeg hebt. Duw dit deeg goed aan in je bakvorm en zet het in de koelkast.
  3. Laat de cashewnoten goed uitlekken. Als je je kokosmelk uit de koelkast haalt, is het bovenste deel hard geworden. Dit is de kokosroom die je gaat gebruiken
  4. Doe alle ingredienten voor de cremelaag in de keukenmachine en mix dit tot een glad mengsel. Dit kan best even duren, zeker met de cashewnoten. Bij mij duurde dit een minuutje of 10. Doe de creme op de taartbodem. Zet het hierna 12 uur in de koelkast.
  5. Snij het in 10 repen en bewaar deze in de koelkast
  6. Eet smakelijk

Voedingswaarden per bar:
232 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraat: 8 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 19 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *