Vegan limoen kokos cheesecake

Liefde voor taartjes. En zeker in de maand van de liefde; extra liefde voor taartjes. En dat combineren we met de liefde voor diertjes, want deze taart is vegan, dus er is niets dierlijks aan te pas gekomen! Daarnaast is de taart ook nog eens glutenvrij en lactosevrij. Healthier dan dit gaat het niet worden hoor 😉

Wat heb je nodig? (doorsnede is 18 cm)

  • 150 gram dadels
  • 125 gram pecannoten
  • 35 gram kokosrasp
  • 3 limoenen
  • 175 gram cashewnoten
  • 125 ml kokosmelk
  • 75 ml kokosolie
  • 40 gram speltstroop (kan je vervangen door honing, maar dan is de taart niet vegan meer)

Hoe maak je deze taart?

  1. Doe de cashewnoten in een schaal water en laat ze minimaal 8 uur weken.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  3. We gaan eerst de bodem maken. Ontpit de dadels en week deze 5 minuten in een schaaltje warm water. Doe de pecannoten en 25 gram van de kokosrasp is de keukenmachine en maal dit, tot de pecannoten grove korrels zijn. Doe de dadels erbij en laat dit goed mengen. Doe dit op de bodem van de bakvorm en duw dit goed aan. Zet dit in de koelkast.
  4. Rasp de 3 limoenen en zet de rasp even opzij. Pers de 3 limoenen vervolgens uit en bewaar het sap.
  5. Smelt de kokosolie. Giet de cashewnoten af, en doe deze met de kokosolie, kokosmelk, speltstroop, het limoensap en 2/3e van de limoenrasp in de keukenmachine. Laat dit 10 minuten draaien, tot je een egale en romige massa hebt.
  6. Pak een koekenpan en rooster hier de overige kokosrasp in.
  7. Doe de cheeselaag op de bodem en strooi hier de overige kokos- en limoenrasp overheen. Zet dit een uurtje in de vriezer. Hierna kan je de taart in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden per 1/8e stuk:
415 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 16 gram
Vezels: 5 gram
Vetten: 35 gram

11 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.