Vegan kers aardbei taartjes

Vegan friday! Yeah! Voor mijn vakantie maakte ik deze schattige taartjes al, maar het duurde even voordat ik ze uitgewerkt had, dus jullie moesten even wachten. Maar ik beloof jullie dat dit het wachten zeker waard was, want naast dat deze taartjes onwijs mooi zijn, zijn ze ook onwijs lekker! Mmmm!

Wat heb je nodig voor 12 taartjes?

Voor de onderste laag:

  • 100 gram amandelen
  • 8 medjoul dadels
  • 25 gram gesmolten kokosolie

Voor de fruitlaagjes:

  • 200 gram geweekte cashewnoten
  • 100 gram kokosroom (hiervoor heb je 1 blik kokosmelk nodig)
  • sap van 1 citroen
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram agavesiroop
  • 75 gram aardbeien
  • 75 gram kersen

Hoe maak je deze taartjes?

  1. De avond voordat je deze taartjes gaat maken, zet je de cashewnoten in de week en plaats je je blik kokosmelk in de koelkast.
  2. De volgende ochtend gaan we eerst de onderste laag maken. Hiervoor doe je alle ingredienten in de keukenmachine en maal je dit tot het een kruimelige massa is. Mocht het niet voldoende binden, voeg dan nog een eetlepel water toe. Verdeel deze massa over de vormpjes en duw dit goed aan. Zet deze in de vriezer.
  3. We gaan nu de bovenste 2 lagen maken. Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en schep van de bovenste harde laag (dit is de kokosroom) 100 gram af. Doe dit in de keukenmachine met de cashewnoten, het citroensap, de gesmolten kokosolie en de agavesiroop Meng dit tot het een geheel is. Dit kan best 10 minuutjes duren. Ligt een beetje aan de sterkte van de keukenmachine. Schep de helft van dit mengsel even in een bakje. De andere helft laat je in de keukenmachine zitten en hier voeg je de aardbeien aan toe. Maal dit tot de aardbeien helemaal opgenomen zijn. Verdeel deze laag over de bodem en zet even terug in de vriezer.
  4. Voor de bovenste laag pak je je schaaltje met de overige cashewcreme en hier voeg je de kersen aan toe. Maal dit tot de kersen helemaal opgenomen zijn. Verdeel deze laag over de aardbeilaag en zet ze terug in de vriezer.
  5. Strooi eventueel wat kokosrasp over de taartjes heen of garneer met aardbeien en/of kersen!
  6. Bewaar de taartjes in de vriezer, zet ze een halfuurtje voor het serveren in de koelkast!

Voedingswaarden per taartje
272 kCal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 21 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.