Vegan friday: triple chocolate cupcakes

Nieuw op mijn blog: Vegan Friday! Een dag waarop er wekelijks (nou ja, ik ga mijn best doen!) een vegan recept voorbij gaat komen. Niet omdat ik zelf overtuigd vegan ben, maar wel omdat ik ervan overtuigd ben dat het goed is om je bewust te zijn van alle dierlijke voedingsstoffen die we dagelijks binnen krijgen. En dat dit allemaal best wat minder kan op z’n tijd! We trappen af met deze heerlijke paastreat: Vegan triple chocolate cupcakes!

Wat heb je nodig voor 8 cupcakes?

Voor chocolate laag #1:

  • 160 gram gemengde noten
  • 150 gram dadels
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 20 gram agavesiroop (honing kan ook – maar dan zijn de cupcakes niet meer vegan!)
  • 2 el cacao
  • 1 el pindakaas

Voor chocolate laag #2:

  • 150 gram dadels
  • 150 gram kokosmelk
  • 60 gram cacao
  • 25 gram agavesiroop
  • 15 gram gesmolten kokosolie

Voor chocolate laag #3:

  • Vegan paaseitjes 🙂

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. We beginnen met laag 1! Ontpit alle dadels en doe alle ingrediënten voor laag 1 in de keukenmachine. Maal dit tot het een vaste substantie is. Wil het niet vast genoeg worden? Voeg dan een eetlepel lauw water toe. Pak de cupcakevormpjes en verdeel deze substantie. Druk dit goed aan en zet een halfuurtje in de koelkast.
  2. Nu laag 2: Ontpit alle dadels en doe alle ingrediënten voor laag 2 in de keukenmachine. Maal dit tot je een mooie crème hebt. Dit kan eventjes duren. Doe dit in een spuitzak, en spuit ‘nestjes’ op de cupcakes.
  3. Mocht je creme over hebben? Dit is heerlijk op een cracker of rijstwafel. Eventjes tussendoor 😉
  4. In de nestjes duw je een paaseitje. Of 2!
  5. Bewaar de cupcakes in de koelkast.

Voedingswaarde per cupcake:
328 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vezels: 6 gram
Vetten: 22 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *