Vegan friday: Snickerstaart

Als ik alle ‘vegan friday’ recepten op een rijtje zet, zie ik maar 1 ding: ‘het zijn bijna allemaal taartjes!’. Vind ik dat erg? Nee hoor! Maar misschien wordt het eens tijd voor iets variatie. *maakt een mental note*. Voor vandaag moeten jullie het, hoe jammer voor jullie, met deze snickerstaart doen. Naast vegan is deze taart ook glutenvrij, lactosevrij en paleo. Niet dat allemaal hippe termen veel zeggen. Maar als je een allergie hebt, is het erg prettig als je ook eens een lekkere taart mag eten toch? 

Wat heb je nodig? (voor een vlaaivorm van 22cm doorsnede)

Voor de bodem:

  • 150 gram dadels
  • 90 gram amandelmeel
  • 2 el cacaopoeder

Voor de tussenlaag:

  • 200 gram geweekte cashewnoten
  • 125 ml amandelmelk
  • 50 gram agavesiroop
  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • snufje vanillepoeder

Voor de caramellaag:

  • 150 gram ontpitte dadels
  • 50 gram pindakaas
  • 40 gram gehakte cashewnoten

Hoe maak je deze taart?

  1. Zet de avond voordat je de taart wilt gaan maken, de cashewnoten in de week. Zet ze helemaal onder water en laat dit een nachtje staan.
  2. Bekleed de bodem van de vlaaivorm met bakpapier.
  3. Doe de dadels voor de caramellaag in een schaaltje met warm water, zodat deze kunnen weken.
  4. Doe alle ingredienten voor de bodem in de keukenmachine en maal dit tot een geheel. Als het niet helemaal wil binden, voeg dan wat water toe. Ik had ongeveer 2 el water nodig voordat het een mooi geheel werd. Dit kan wat verschillend zijn en hangt soms af van de ‘sappigheid’ van de dadels. Duw het mengsel op de bodem van de vlaaivorm en zet deze in de koelkast.
  5. We gaan nu de tussenlaag maken. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en maal dit tot een egale laag. Het kan rustig 5 à 10 minuten duren voordat het een mooie, egale laag geworden is. Verdeel deze laag over de bodem en zet de vlaaivorm even in de vriezer.
  6. We gaan nu de caramellaag maken. Haal de dadels uit het water en doe deze met de pindakaas in de keukenmachine. Maal dit tot je een mooie caramellaag krijgt. Is de massa wat te dik? Voeg dan wat van het weekwater van de dadels toe.
  7. Doe de caramellaag in een schaaltje en roer hier de gehakte cashewnoten doorheen. Verdeel deze laag over de tussenlaag en zet de taart in de vriezer. Je kan hem hier bewaren tot je hem eten wilt. Haal hem een halfuurtje voor het serveren uit de vriezer en bewaar hem dan in de koelkast.
  8. Enjoy!

Voedingswaarde per portie (10 stukken)
364 kCal
Eiwit: 9 gram
Koolhydraten: 20 gram
Vezels: 4 gram
Vetten: 26 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.