Rijstsalade

Word jij qua eten ook zo inspiratieloos met deze hitte? Ik heb daar behoorlijk last van. Frisse salades gaan er gelukkig wel in; daarom maakte ik deze lekkere rijstsalade. De smakelijke combinatie tussen hartig en zoet, die fijn serveert als lunch, als bijgerecht naast een visje of een stukje kip, of gewoon lekker met een broodje!

Wat heb je nodig? (voor 4 porties)

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram doperwten
  • 75 gram komkommer
  • 50 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 rode paprika
  • 150 gram mandarijn
  • 100 gram rode druiven

Hoe maak je deze rijstsalade?

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar, giet deze af en laat dit afkoelen.
  2. Kook de doperwten beetgaar, giet deze af en laat ze afkoelen.
  3. Snij de komkommer, cherrytomaatjes, rode paprika, mandarijn en rode druiven in partjes of stukjes.
  4. Doe alles bij elkaar in een kom en mix dit.
  5. Bewaar je salade in de koelkast totdat je deze gaat serveren!
  6. Tip: ook lekker met avocado, noten, pitten, zaden, croutons: wees creatief!

Voedingswaarden per portie (4 porties)
158 kCal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 33 gram
Vezels: 3,5 gram
Vetten: 1 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.