Vegan friday: raw carrot cake bites

Er staan al veel recepten met wortel op mijn blog, maar nog geen ‘raw’ of ‘vegan’ varianten. En hey, daar mocht best eens verandering in gebracht worden wat mij betreft. Dus toen ik voor een lunch wat lekkers moest maken, ben ik aan de slag gegaan met deze bites. En aangezien ze na de lunch bijna op waren, zijn ze volgens mij wel in de smaak gevallen!

Wat heb je nodig? (bakvorm van 20x20cm)

  • 200 gram wortelrasp
  • 150 gram dadels
  • 125 gram havermout
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram agavesiroop
  • 2 tl speculaaskruiden
  • kokosrasp ter garnering

Hoe maak je deze bites?

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de gesmolten kokosolie in de keukenmachine met de wortelrasp en het agavesiroop en mix dit tot het een geheel is geworden. Haal dit uit de keukenmachine en zet dit even apart.
  3. Doe vervolgens de ontpitte dadels met de pecannoten en het amandelmeel in de keukenmachine en meng dit tot het een geheel is. Doe dit in een beslagkom en voeg de wortelmix, de havermout en de speculaaskruiden toe. Kneed dit tot een deeg.
  4. Doe dit deeg in de bakvorm en duw dit goed aan. Strooi de kokosrasp hier ter garnering overheen en zet dit in de koelkast. Laat het 2 uurtjes uitharden en snij er dan bites van. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per bite (16 porties)
168 kCal
Eiwit: 3 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 11 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.