Vegan Friday: Nacho Salade

Yes, een Vegan Friday zonder taart of koekjes. Yes, het kan 🙂 Voor een challenge die ik deze week doe, zocht ik lekkere recepten om veel groenten binnen te krijgen. Nou, deze salade is daarvoor ideaal. Ik at hem als lunch, en gaf mijn lichaam in een klap 250 gram groenten! En dan heb je alsnog het idee dat je eigenlijk aan het snacken bent. Gezond eten hoeft niet lastig te zijn en voldoende groenten eten ook niet!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 300 gram tomatenblokjes
  • 200 gram quorn
  • 1 rode paprika
  • 70 gram rode ui (dit was 1 flinke rode ui)
  • 60 gram ijsbergsla
  • 100 gram mais
  • 70 gram komkommer
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 tl koriander
  • 2 tl paprikapoeder
  • 40 ml chilisaus
  • 60 gram nacho’s (meer nacho’s nemen kan hoor… maar dan veranderen de voedingswaarden wel wat!)

Hoe maak je deze salade?

  1. Snij de quorn in wat fijnere blokjes.
  2. Snij de paprika, rode ui, cherrytomaten en komkommer in blokjes of partjes.
  3. Meng de cherrytomaatjes met de komkommer en ijsbergsla en zet dit even aan de kant.
  4. Doe de tomatenblokjes met de chilisaus, het paprikapoeder en het koriander in de wokpan. Meng dit met elkaar en voeg de quorn toe. Voeg na 2 minuutjes ook de paprika, rode ui en mais toe. Laat dit 5 minuutjes op laag vuur garen.
  5. Verdeel de salade over de borden. Voeg een portie van de quorn en groenten uit de wokpan toe en serveer met de nacho’s!
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:
395 kCal
Eiwit: 21 gram
Koolhydraten: 44 gram
Vezels: 13 gram
Vetten: 12 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *