Vegan Friday: Fruitloempia’s

Ken je dat, dat je boodschappen gaat doen en dat er dan zo’n vietnamees karretje staan, die van die heerlijk geurende loempia’s verkoopt? Heerlijk! Alleen van die geur al kan ik gelukkig worden, al word ik van de smaak uiteraard nog gelukkiger! Nu is het erg leuk om zelf loempia’s te maken (ik doe dit regelmatig), maar ik heb er nu ook een zoete variant op gemaakt. Ideaal ook als ontbijt of lunch. Of als tussendoortje of dessert! Altijd in te passen 😉

Wat heb je nodig voor 8 loempia’s?

  • 8 spring roll vellen
  • 1 appel
  • 100 gram mango
  • 100 gram aardbeien
  • Kaneel
  • 3 el kokosolie, gesmolten

Hoe maak je deze loempia’s?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij al het fruit in kleine stukjes.
  3. Pak een spring roll vel, vul dit met de stukjes fruit. Rol hier dan een loempia van.
  4. Leg alle loempia’s op de bakplaat en smeer deze in met wat gesmolten kokosolie, worden ze lekker knapperig van 🙂 Strooi hier dan een klein beetje kaneel over!
  5. Bak de loempia’s bruin en knapperig in 20 à 25 minuutjes. Hou ze aan het einde goed in de gaten, het kan snel gaan!

Voedingswaarde per loempia:
98 kCal
Eiwit: 1 gram
Koolhydraten: 13 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 4 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.