Vegan double chocolate brownies

Het is ongeveer al een maand geleden dat ik een foto van deze brownies op mijn Instagram plaatste. En er kwamen zoveel positieve reacties, dat ik me echt schuldig begon te voelen. Ik was toen namelijk flink aan het vooruit werken, zodat ik mijn vakantie zonder blogstress kon doorkomen, en ik wist dat jullie toch nog best even op deze heerlijke brownies moesten gaan wachten. Gelukkig is het vandaag eindelijk zover. Een nieuwe vegan friday en een nieuwe lekkernij!

Wat heb je nodig:

Voor de onderste laag:

  • 280 gram dadels
  • 100 gram pecannoten
  • 90 gram amandelmeel
  • 75 gram cacao
  • 30 gram gesmolten kokosolie

Voor de bovenste laag:

  • 175 ml kokosmelk
  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • 70 gram dadels
  • 50 gram cacao

Hoe maak je deze brownies?

  1. Je neemt een vierkante bakvorm van 16×16 of 18×18 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Week de dadels ongeveer een halfuurtje in warm water.
  3. We beginnen met de onderste laag. Doe de dadels, cacao, amandelmeel, gesmolten kokosolie én 50 gram pecannoten in de keukenmachine en maal dit tot je een mooi mengsel hebt. De overige 50 gram pecannoten laat je heel en kneed/meng je hier door heen. Doe dit mengsel op de bodem van je bakvorm en duw goed aan.
  4. Nu maken we de bovenste laag. Doe alle ingredienten in de keukenmachine en meng dit tot het een geheel is. Verdeel dit over de andere brownielaag en garneer eventueel met wat kokosrasp of pecannoten.
  5. Zet de brownie minimaal 4 uurtjes in de koelkast. Snij hem daarna in 16 stukjes en geniet ervan!
  6. Eet smakelijk

Voedingswaarde per brownie
208 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vezels: 5 gram
Vetten: 16 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.