Vegan chocolade mousse

Dat ik gek ben op chocolade, dat is geen geheim. En uiteraard ben ik dus ook weg van chocolade mousse. Helaas vond ik de gezonde varianten met avocado echt niet lekker. Ik ben niet dol op avocado, en ik vind het in die mousse echt te overheersend. Dus ben ik eens gaan kijken of ik vegan chocolade mousse kon maken, zonder avocado! De eerste poging was een schot in de roos, dus hoop ik dat jullie hem net zo lekker gaan vinden als ik!

Wat heb je nodig voor 6 porties?

 • 200 gram dadels
 • 200 gram kokosmelk
 • 80 gram cacao
 • 25 gram agavesiroop
 • 20 gram gesmolten kokosolie
 • Beetje kokosrasp
 • 6 pecannoten

Hoe maak je de mousse?

 1. Ontpit de dadels en week deze een halfuurtje in warm water.
 2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal dit tot je een mooie crème hebt. Dit kan eventjes duren hoor, zeker omdat het even duurt voordat de dadels goed vermalen zijn.
 3. Doe de mousse in een spuitzak en verdeel dit over 6 leuke glaasjes, schaaltjes of kommetjes.
 4. Garneer met een beetje kokosrasp en een pecannoot!
 5. Bewaar de mousse in de koelkast!
 6. Eet smakelijk

Voedingswaarden per mousse:
194 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vezels: 6 gram
Vetten: 10 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.