Vegan chocolade fudge

Kennen jullie Emma? Emma is een van mijn leuke Elfsteden teamies, enthousiast hardloper, fan van foute Duitse muziek, kijkt precies de goede series én ze houdt van vegan receptjes. Op haar eigen site all-things-emma.com deelt ze allerlei dingen vanuit haar leven, waaronder het receptje van deze vegan chocolade fudge! En hey, ik mag hem ook delen! Thanks lieve Emma!

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze fudge?

  1. Bekleed de bakvorm met het vershoudfolie, zorg dat er voldoende folie aan de zijkanten uitsteekt. Dit maakt het makkelijker met de fudge uit de bakvorm halen.
  2. Hak de pistachenoten in stukjes. (Ik vind het lekker om zowel grove als fijne stukjes in de fudge te hebben maar dit laat ik aan jou over!) Breek de chocolade alvast in stukken.
  3. Verwarm vervolgens op laag vuur de gecondenseerde kokosmelk, santen en kokosolie in een steelpan.
  4. Wanneer het geheel gesmolten is voeg je de chocolade toe. Na een minuut voorzichtig beginnen met ro
    eren totdat er een fudgy chocolademassa ontstaat.
  5. Zet het vuur uit en voeg dan de vulling toe, in dit geval de cranberries en 3/4 van de pistachenoten.
  6. Giet/spatel het mengsel in de, met vershoudfolie beklede, bakvorm en strooi de resterende gehakte pistachenoten eroverheen
  7. Zet de bakvorm in de koelkast en laat minimaal 3 uur staan tot ze goed hard zijn. Snijd de fudge daarna in vierkantjes (of elke andere vorm waar jij ze in wilt hebben.
  8. OK, dat was het, best simpel toch? En oja, mocht er fudge overblijven (I highly doubt it) bewaar deze dan in de koelkast dan blijft hij best vier dagen goed. Ook handig; je kan ze ook invriezen! Mocht je dus een keer op een druilerige zondag niks te doen hebben, kan je je hierop uitleven. Dan zit je nooit meer met lege handen als je een lastminute verjaardag hebt of er onverwachts bezoek langs komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.