Vega Pasta Salade met sesam

Deze lekkere pastasalade maakte ik laatst als bijgerecht voor de barbecue. Heerlijk fris, fijn om erbij te eten dus! Ik maakte overigens het dubbele recept; waardoor ik er nog 2 dagen mee heb kunnen lunchen. Wat ik trouwens geen probleem vond, want daar zijn salades uitermate voor geschikt! Je kan deze salade ook prima eten als avondmaaltijd; lekker met een stukje gegrilde kip of zalm bijvoorbeeld!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram fusilli
  • 75 gram ananas
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1/3 komkommer
  • 1 paprika
  • 125 gram cherrytomaten
  • 3 el sesamzaad
  • 2,5 el groene pesto

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het daarna af en laat goed afkoelen.
  2. Was de groenten en snij deze, en de ananas, in kleine stukjes.
  3. Pak een koekenpan en doe hier het sesamzaad in, zodat het ‘droog’ kan roosteren. Je hebt hierbij dus geen olie of iets nodig. Het is wel belangrijk dat je blijft roeren; aan het begin lijkt er niets te gebeuren en vervolgens kleuren de sesamzaadjes erg snel!
  4. Doe alle ingredienten bij elkaar en voeg de groene pesto toe. Meng dit goed met elkaar en zet de salade in de koelkast tot je hem gaat eten!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.