Varkenshaasspiesjes

Varkenshaas: zachte smaak en ideaal om alle kanten mee op te gaan! Deze spiesjes zijn vrij simpel qua smaak; de échte smaaksensatie zit ‘m in de combinatie met het overheerlijke sausje. Om je vingers én je bordje bij af te likken zo lekker! En ook nog eens makkelijk te maken! Uiteraard kan je naar smaak de kruiden van de spiesjes nog wat veranderen, net wat je lekker vindt!

Wat heb je nodig (voor 4 spiesjes):

  • 300 gram varkenshaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder

Hoe maak je de spiesjes:

  1. Snijd de varkenshaas in stukjes. Doe de olijfolie en de kruiden hierbij en roer dit even door. Zet 2 uurtjes in de koelkast, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
  2. Maak 4 spiesjes van de stukjes varkenshaas
  3. Bak de spiesjes in een grillpan tot ze mooi gaar zijn

Wat heb je nodig voor het sausje?

  • 60 ml sojasaus
  • 50 ml honing
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • Lepel sesamzaadjes

Hoe maak je het sausje?

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje. Zet dit op een laag pitje en blijf continu roeren
  2. Het duurt even, maar als het sausje eenmaal in gaat dikken, kan het snel gaan. Hou dit goed in de gaten, anders is het straks aangebrand
  3. Serveer de spiesjes op een bordje, doe de saus hier overheen en strooi hier sesamzaadjes over!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *