Varkenshaas spiezen met ananas en paprika

Heerlijk nu de zomer er weer aankomt. Ik kijk uit naar lange avonden, met lekker wat stukjes vlees om de barbecue. Vrienden erbij en een hoop gezelligheid. En als je zelf je snacks en spiezen maakt, wordt het barbecuen eigenlijk alleen maar leuker. Deze varkenshaasspiezen zijn in ieder geval zo gemaakt en ik beloof je dat je iedereen hier happy mee maakt!

Wat heb je nodig voor 8 spiezen?

  • 200 gram varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 16 blokjes ananas
  • 1/2 rode paprika, in partjes gesneden
  • 25 gram sojasaus
  • 15 gram honing
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gember

Hoe maak je deze spiezen?

  1. Doe de varkenshaasblokjes in een kom en voeg de sojasaus, honing, koriander, uienpoeder en gemberpoeder toe. Meng dit goed en laat de marinade lekker in trekken.
  2. Maak spiezen van afwisselend stukjes varkenshaas, ananas en rode paprika.
  3. Bewaar de spiezen in de koelkast tot ze op de barbecue kunnen.
  4. Eet smakelijk

Voedingswaarde per spies
48 kCal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 5 gram
Vezels: 0 gram
Vetten: 0,5 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.