Vanille kokoscupcakes met rozijnen en nootjes

Deze cupcakes waren een van de eerste gezonde varianten die ik ooit maakte. Of gezond: laten we het voedzamer noemen. Aangezien ‘gezond’ altijd zo’n discutabel woord is! Ik deel vandaag het recept van de vanille kokoscupcakes met rozijnen en nootjes; het recept van de chocolade variant komt volgende week. Kan je meteen mooi zien hoe je met een paar simpele veranderingen een heel ander receptje maken kan!

Wat heb je nodig voor 8 cupcakes?

  • 75 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 45 gram honing
  • 40 gram kokosmeel
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 40 gram gehakte nootjes
  • 50 gram rozijnen

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet cupcake vormpjes klaar.
  2. Smelt de kokosolie. Klop deze luchtig met de eieren en de honing. Voeg vervolgens het kokosmeel, amandelmeel, vanillepoeder en bakpoeder toe en meng dit tot je beslag. Laat dit 10 minuutjes staan. Je zal zien dat het dan wat dikker wordt, omdat het kokosmeel het vocht opneemt.
  3. Roer als laatste hier de gehakte nootjes en de rozijnen doorheen. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak deze gaar in 20 minuten.
  4. Laat de cupcakes goed afkoelen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per cupcake:
220 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vezels: 1 gram
Vetten:  18 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.