Vanille honing wortel cupcakes

Ik kook en bak de laatste tijd steeds vaker met restjes. Waarom? Omdat ik het zonde vind om eten wat nog goed is, weg te gooien. Dat vraagt soms om wat creativiteit, maar echt heel lastig is het niet. Veel groenten kunnen namelijk al snel door een soepje of in een wrapje. Deze cupcakes maakte ik met een restje gekleurde wortels. Het was een mix van geel, oranje en paars, waardoor deze cupcakes van binnen een wat gekke, roze kleur hadden. Het deed niet af aan de smaak trouwens, dus deze cupcakes zijn prima deelbaar met het grote publiek 😉

Wat heb je nodig voor 6 of 8 kleinere cupcakes?

  • 100 gram wortels
  • 100 gram speltmeel
  • 75 gram honing
  • 50 gram yoghurt
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 2 el kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet cupcakevormpjes klaar
  2. Rasp de wortels en zet de wortelrasp even aan de kant.
  3. Meng de overige ingredienten tot een beslag.
  4. Voeg de wortelrasp toe, roer deze er langzaam doorheen, tot ze goed verdeeld zijn.
  5. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak deze gaar in 20 minuutjes
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.