Valentijnstaartje met frambozen

Het is echt een plaatje, dit schattige frambozentaartje. Of deze taart gezond is? Ach, wat zullen we zeggen. De ingredienten zijn puur en onbewerkt πŸ˜‰ Maar dit taartje zit vol met calorieen. Maar hey, om straks de dag van de liefde te vieren, mogen calorieen best een keer. Met dit taartje ga je namelijk sowieso scoren bij je wederhelft of je geheime geliefde πŸ™‚

Wat heb je nodig?

  • Een mini springvorm in de vorm van een hartje (ik kocht de mijne bij de action)
  • 50 gram speltmeel
  • 10 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 5 gram cacao
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 125 gram frambozen
  • 75 gram mascarpone
  • 75 gram zuivelspread light
  • 10 gram honing
  • een paar pecannoten

Hoe maak je dit taartje?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed het bakvormpje met bakpapier.
  2. Maar een deeg van het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, het ei, de cacao en de bakpoeder. Doe dit op de bodem van het bakvormpje en bak het af in 15 minuten. Laat het daarna afkoelen.
  3. Meng de mascarpone met de zuivelspread light en de honing.
  4. Pak het bakvormpje en leg frambozen rond de buitenste rand van de bakvorm. Vul het hartje in het midden op met het mengsel van de mascarpone en de zuivelspread. Smeer dit goed af. Als het goed is, kan je alle frambozen nu bedekken.
  5. Versier de taart met de overgebleven frambozen en een paar pecannoten.
  6. Bewaar het taartje in de koelkast.
  7. Eet smakelijk

Voedingswaarden, voor het hele taartje:

Weet je zeker dat je ze weten wilt? Oke dan, hier komen ze:

876 kCal
Eiwit: 28
Koolhydraten: 56
Vezels: 10
Vetten: 56

3 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.