Turkse Pizza

Bij een voedzame maaltijd, denk ik niet direct aan Turkse Pizza. Dit valt voor mij toch echt wel in de categorie ‘fastfood’. In mijn studententijd reisde ik elke dag over Utrecht Centraal en daar waren erg lekkere Turkse Pizza’s te scoren. Vroeger at ik ze dus met grote regelmaat. Tegenwoordig probeer ik mijn voeding te laten bestaan uit voedzame ingrediënten, dus at ik eigenlijk geen Turkse Pizza’s meer. Tot ik ontdekte dat ze eigenlijk best makkelijk te maken zijn. En dan nog niet eens écht onverantwoord zijn 🙂 Kleine note: ik heb er voor gekozen om als basis een wrap te gebruiken. Ja, kant en klare. Uit een pakje. Ik ben er van op de hoogte dat die ook zelf te maken zijn, en je staat er uiteraard vrij in als dit jouw voorkeur heeft 🙂 Ik ben daarin even voor gemak gegaan!

Wat heb je nodig voor 6 turkse pizza’s

  • 6 wraps van 60 gram
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
  • 2 el peterselie
  • snufje zout
  • 250 gram gehakt
  • Vulling naar keuze (denk aan: sla, komkommer, tomaat, ui, paprika, rode kool, kaas)
  • Saus naar keuze

Hoe maak je deze Turkse Pizza’s?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de rode ui, rode paprika, tomaten en rode peper in stukjes. Als je van erg pittig houdt, kan je de zaadjes laten zitten, ik heb ze verwijderd.
  3. Doe al deze ingrediënten in de blender met de tomatenpuree, de peterselie en het snufje zout. Pureer dit tot een dikke saus. Het kan even duren voordat de blender alles echt wil gaan mixen. Soms zal je de inhoud even rond moeten roeren
  4. Rul het gehakt tot het gaar is. Doe dit in de blender bij de saus, zodat je een dikke gehaktsaus krijgt.
  5. Besmeer de wraps met de saus en doe ze 5 à 6 minuten in de oven.
  6. Beleg ze met vulling naar keuze, doe er eventueel saus op, wikkel ze in een stukje aluminiumfolie, en bij deze: je hebt de eigen Turkse Pizza!
  7. Eet smakelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *