Tropische Nicecream

Zelf ijs maken is best wel makkelijk. Zelfs zonder ijsmachine! En hoe leuk is het dan om guiltfree ijs te maken? Oftewel: Nicecream! Icecream op basis van banana’s 🙂 Het is echt onwijs simpel, en daarom durf ik dit ook bijna geen receptje meer te noemen… Maar hey, stiekem is simpel met dit weer ook heel erg fijn. Ik heb in ieder geval geen zin om uren in de keuken te staan. Snel, easy en lekker is het belangrijkste! En dat lukt wel, met deze nicecream!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 1 banaan (ingevroren in plakjes)
  • 100 gram mango (bevroren)
  • 100 gram ananas (bevroren)
  • 75 gram griekse yoghurt

Hoe maak je dit?

Doe alle ingredienten in de keukenmachine, en maal dit tot je een gladde massa hebt. Dit zal in het begin even duren, aangezien je keukenmachine het bevroren fruit niet heel geweldig gaat vinden. Maar met wat omscheppen en geduld kom je een heel eind!! Als je een gladde massa hebt (dit hele proces duurde bij mij een minuutje of 5), schep je dit in 2 schaaltjes en kan je gaan genieten!

Note: Ik koop vaak bevroren fruit, gewoon in doosjes of zakjes bij de AH, Jumbo of Lidl. Voor dit soort ijsjes echt ideaal, en een stuk goedkoper ook! Bananen koop ik trouwens gewoon los, en die snij ik zelf in plakjes. Dat is bij bananen dus weer goedkoper

Voedingswaarde per portie:
145 kCal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 0,5 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.