Tony Chocolonely Blonde Cheesecake

Kennen jullie die nieuwe Tony’s al? De wisselreep? Jeetje, wat is de ‘Blond Gecaramelliseerde Pecan’ lekker zeg! En weet je wat nog lekkerder is? Er een cheesecake mee maken. Gezond? Absoluut niet. Een calorierijke taart, misschien wel met wat voedzame ingredient en hier en daar, maar vooral veel chocolade, vetten en calorieën. Moet af en toe kunnen. Het is een kwestie van balans en mogen genieten!

Wat heb je nodig voor deze taart?

Voor de bodem:

  • 260 gram speltmeel
  • 75 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1,5 el speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de cheeselaag

  • 600 gram roomkaas
  • 400 gram creme fraiche
  • 100 gram suiker
  • 50 gram speltmeel
  • 5 eieren
  • snufje zout
  • 1 reep Tony’s Blonde

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm van 26 cm met bakpapier.
  2. Doe alle ingredienten voor de bodem in een beslagkom en meng dit tot een deeg. Verdeel dit over de bodem, duw dit goed aan en zet in de oven. Bak deze af in 15 minuten.
  3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 125 graden.
  4. Smelt de reep Tony’s au-bain-marie.
  5. Meng de roomkaas met de creme fraiche, de suiker, het zout, het speltmeel en de eieren. Als dit gemengd is, roer je hier de gesmolten Tony’s doorheen. Doe dit mengsel op de afgebakken bodem en zet dit een uur in de oven. Als je een scheur in de taart wilt voorkomen, zet dan een schaaltje water onder in de oven. Hierdoor blijft het vochtiger in de oven!
  6. Als de tijd voorbij is, zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de taart erin. Zo koelt deze geleidelijk af en stort ie niet in. Haal de taart pas als ie redelijk afgekoeld is uit de oven en laat hem dan verder opstijven in de koelkast!
  7. Geniet ervan 🙂

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.