Tomatensoep met gehaktballetjes

‘Soep met ballen’. Mijn vriend maakte de afgelopen weken best duidelijk dat dat was waar hij zin in had. En aangezien het vorige week echt herfstweer was, kreeg ik ook wel zin in een flinke pan soep, heerlijk als comfort food. En zo ontstond deze goedgevulde tomatensoep, waar we meerdere dagen heerlijk van gegeten hebben. Deze soep kan ook prima ingevroren worden trouwens!

Wat heb je nodig?

  • 1.5l bouillon
  • 1 kg tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • soepgroenten naar keuze
  • verse basilicum
  • Vermicelli
  • 250 gram gehakt
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • scheutje kookroom
  • 2 el honing

Hoe maak je deze soep?

  1. Meng het gehakt met de italiaanse kruiden en evt wat peper en zout en draai hier kleine balletjes van. Zet deze even aan de kant.
  2. Snij de tomaten, rode ui, puntpaprika’s en courgette in stukjes. Pers het teentje knoflook.
  3. Doe wat olie in de pan en voeg de rode ui en het knoflook toe. Roerbak dit even goed. Voeg hierna de tomaten, courgette en puntpaprika’s toe en laat dit 5 minuten roerbakken.
  4. Doe in een soeppan de bouillon en voeg alle groenten uit de wokpan toe. Voeg ook verse basilicum, het kookroom en de honing toe. Haal hierna de staafmixer er doorheen, zodat je soep een mooi, glad geheel wordt. Mocht de staafmixer niet voldoende werken, dan kan je dit ook met de blender doen (maar dat is wel wat meer gedoe).
  5. Voeg hierna de vermicelli, soepgroenten en de gehaktballetjes toe en laat dit alles goed pruttelen, zodat de smaken goed kunnen doortrekken. Proef of je soep goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat kookroom, peper, zout of kruiden toe.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.