Tomaat paprika soep met knakworstjes

Mensen die mij al wat langer volgen, zullen de laatste tijd misschien wel gemerkt hebben, dat mijn voedingspatroon iets verandert is. Het hoeft van mij namelijk allemaal niet zo perfect meer. Ja, ik hou ervan om te koken en te bakken met pure en onbewerkte ingredienten, maar ik hou ook van een gezonde balans. Iets 100% goed moeten doen, werkt niet meer voor me. Dus ja: het is een bewuste keuze om eens gek te doen, en knakworstjes in een soepje te doen. Mocht je hier niet achterstaan, vervang ze dan rustig door gehaktballetjes of laat ze weg. Geen probleem! Al kan ik je zeggen dat de knakworstjes wel iets leuks doen voor de smaak 🙂

Wat heb je nodig (voor 4 porties):

  • 2 rode paprika’s
  • 3 tomaten
  • 250 gram italiaanse wokgroenten
  • 1 bouillonblokje + 1 liter water
  • 200 gram knakworstjes
  • 60 ml zuivelspread light
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze soep?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de paprika’s in repen en de tomaten in partjes. Rooster deze 20 minuten in de oven. Hierna haal je ze uit de oven.
  3. Verhit wat olie in een pan en voeg de italiaanse wokgroenten toe. Roerbak deze en voeg daarna de paprika’s, tomaten en het bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat dit dan 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Haal vervolgens de staafmixer door de soep in (of doe alles in de blender), zodat je een gepureerde soep krijgt. Roer hier de zuivelspread doorheen.
  5. Snij de knakworstjes in partjes en voeg deze toe aan de soep. Proef of deze op smaak is, voeg eventueel nog peper en zout toe.
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:
167 kcal
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 8 gram
Vezels: 3 gram
Vet: 11 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.