Tomaat oregano soep

Deze soep maakte ik een tijdje terug, lekker als warme lunch in deze koude dagen! Ik kan daar echt van genieten, lekker iets warms op dat moment! Ik vroor ook een paar porties van deze soep in, waardoor het op andere koude dagen ook makkelijk is om lekker en voedzaam te kunnen lunchen!

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el oregano
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • snuf peper en zout
  • Room naar smaak

Hoe maak je deze soep?

  1. Snij de tomaten en rode ui in stukjes. Pers de teentjes knoflook.
  2. Pak een soeppan, verhit deze met de olijfolie erin en voeg dan de knoflook en de rode ui toe. Wok dit een minuutje of 5, en voeg dan de tomaten toe. Wok deze 5 minuten mee.
  3. Voeg vervolgens de overige ingredienten toe, breng dit zachtjes aan de kook en haal dan de staafmixer door de soep heen.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout, en voeg eventueel wat room toe.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.