The word is out: ik ben zwanger!

Hè hè, eindelijk zijn we dan in trimester 2 aangekomen en dus mag het eindelijk de héle wereld in: er is een kleine hardloper onderweg! De afgelopen periode was het jullie misschien al opgevallen: ik was wat minder actief op mijn blog en wat minder actief met mijn hardloopschoenen aan! Wat niet gek is; zwanger zijn kost echt véél energie; maar het voelde echt heel gek om niet de echte reden te ‘kunnen’ vertellen… Daarom ben ik erg blij dat vandaag trimester 2 echt begonnen is, en het geheim opeens geen geheim meer is!

Op een mooie ochtend, halverwege februari, hadden we een positieve zwangerschapstest! Een verrassing; ik had namelijk altijd gedacht dat je je wel al wat zwanger zou voelen ofzo, maar dat was zeker niet het geval! En eigenlijk is het een gek moment: je bent verrast, gelooft het even niet, checkt of die test wel echt klopt, vervolgens ben je blij… En dan? Dan niets. Dan is het grote wachten aangebroken!

Ondertussen merkte ik in de weken hierna al wel dat mijn lichaam hard aan het werk was; hardlopen werd een stuk zwaarder (hoi hoge hartslag) en ik was halverwege de dag soms al gesloopt. Geen goede combinatie met onregelmatig werken, waardoor ik op mijn werk al snel een gesprek aanknoopte met mijn manager: nachtdiensten draaien zat (en zit) er echt niet in. Gelukkig ben je hiertoe ook niet verplicht als je zwanger bent, dus dat was geen probleem!

In week 8 hadden we eindelijk de eerste afspraak bij de verloskundige. Nog steeds was vermoeidheid mijn enige kwaaltje, lucky me! De afspraak bij de verloskundige was best spannend; gelukkig begonnen we met een echo en zei de verloskundige binnen enkele seconde al dat ze ‘een sterk kloppend hartje’ zag. Mooiere woorden kan je op dat moment echt niet horen! 🙂 We genoten van de echo en de eerste beelden van onze kleine uk; nog maar 2 centimeter groot, maar zó bijzonder om te zien!

Ik deed ondertussen nog mee aan wat loopjes, waar ik voor ingeschreven was. Soms was dit een uitdaging, soms ging het best oke, maar niet al te snel. Ik kon me daar goed bij neerleggen, maar vroeg me wel af of mensen het niet door gingen krijgen. Ik wilde altijd eerlijk zijn over mijn gelopen tijden op Social Media; maar waar een rustige 5km eerst in tempo 6’30 ging, gaat-ie de afgelopen weken rustig in 7’30. Niet dat dit erg is; ik loop en dat maakt me blij, maar ik dacht echt dat het zou opvallen. Waarschijnlijk was ik hier meer op gefocust dan mijn volgers 😉 De ’60 van Texel’ estafette moest ik helaas overslaan; met een flinke huilbui als gevolg (hormonen!!), maar 15km hardlopen zat (en zit!) er gewoon niet in!

Stiekem begon ik de afgelopen weken ook al aan Bolle Buiken Training; een small group training voor zwangere vrouwen in een sportschool in IJsselstein. Superleuk, ook als je nog geen Bolle Buik hebt 🙂 En lekker om een training te volgen die echt afgestemd is op wat jouw lichaam aan kan!

Bijna 2 weken geleden hadden we de termijnecho, en schoven we in uitgerekende datum nog een stukje op; baby groeit goed, het hartje klopt luid en duidelijk en we konden zien dat het een bewegelijk kindje is! Met een hardlopende papa en mama zat dat er waarschijnlijk ook wel in! 🙂

Qua hardlopen is het stiekem fijner om het af en toe af te wisselen met een stukje wandelen. Wat me niet uitmaakt: ik loop en ik beweeg! Ik hoop dat ik begin juni nog fit genoeg ben om de 5km bij de IJsselsteinloop te doen; dat is voor nu mijn doel, maar ik bekijk het gewoon week voor week: als het gaat, dan is het leuk, en als het niet gaat, is het zeker niet het einde van de wereld. Mijn tijd komt wel weer 🙂

Voor nu: ga ik jullie lekker meenemen in mijn zwangerschap; zal ik elke week even een ‘Project Fit Mama’ update posten en zal ik ook nog wat verder ingaan op dingen als gezonde voeding tijdens de zwangerschap, bewegen tijdens de zwangerschap en mijn angst om aan te komen in combinatie met zwanger zijn 😉 

 

4 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.