Terugblik 2018

2018. Wat was je een topjaar! Wat heb ik van je genoten en wat is er veel tofs gebeurd! Ik vind mezelf altijd heel oud klinken als ik dit zeg, maar jeetje: de tijd vliegt toch echt? Ik deel in ieder geval graag mijn hoogtepunten van 2018, om het jaar eens mooi af te sluiten!

Hoogtepunt #1: Natuurlijk. Berlijn! Ik kan er nog steeds een beetje emotioneel van worden als ik hieraan terug denk. Het begon allemaal met het feit dat ik ooit een marathon wilde lopen. Vorig jaar liep ik Rotterdam, en hoewel ik trots was op mijn prestatie, was het niet zoals ik had gehoopt. Ik had teveel gestresst en te weinig genoten. Ik besloot dat ik revanche wilde. Niet eens per se voor een PR, maar echt omdat ik  een marathon wilde lopen om ervan te kunnen genieten. Zo begon ik in juni aan mijn schema richting Berlijn. Ik trof het niet, het was de warmste zomer in mijn hele leven. Ik maakte veel kilometers, hield me trouw aan mijn schema, en ik ging iedere week vooruit. Ik maakte de meeste kilometers alleen, maar werd ook regelmatig bijgestaan door mijn lieve vriend. En toen was het 16 september en was het zover: Berlijn. Ik genoot van de start. Ik genoot van het lopen. Het was warm en ik liet mijn beoogde eindtijd los. Ik ging genieten. En dat gebeurde. Ja, het was een roteind, maar pas bij kilometer 37 werd het echt pittig. Ik liep met een flinke smile op mijn gezicht bijna 15 minuten van mijn PR af. Mijn volledige verslag kan je trouwens hier lezen!

Hoogtepunt #2: We bought a house! Een leuk hoogtepunt op privégebied: we hebben dit jaar een huis gekocht! Ergens halverwege het jaar besloten we op huizenjacht te gaan. Wij hadden ons zoekgebied redelijk beperkt, omdat we goed wisten waar we wilden wonen. Hier maakten we het onszelf misschien niet makkelijk mee, zeker niet met de bizarre huizenmarkt op dit moment. Het 6e huis wat we bekeken was raak; we wisten, zonder elkaar iets gezegd te hebben, dat dit ons huis moest worden. Het ging snel, op dinsdag bekeken we het huis, op donderdagochtend deden we een bod en die middag wisten we dat dit ons huis werd! Superblij mee, maar dan begint er een hectische tijd van hypotheek regelen, spullen kopen, spullen uitzoeken, klussen en verhuizen. Inmiddels is ons paleisje zo goed als af en kunnen we niet wachten om onze nieuwe omgeving te gaan ontdekken!

Hoogtepunt #3: De Elfsteden Estafette! Het kostte veel aanlooptijd, en enorm veel appjes in onze groepsapp, maar in juni was het zover: ik liep met deze toppers de Elfsteden Estafette. Wat een belevenis was dit! 11 meiden, 2 busjes, 226 km, 24 uur. Bizar, maar wat een herinneringen. En wat een topmeiden! Deze ervaring zal ik in ieder geval nooit vergeten, en deze toppers in onze gele hemdjes en plattegrondbroeken ook niet. Love you girls! het verslag van dit bizarre evenement lees je hier!

Hoogtepunt #4: Miami en cruisen! In maart/april gingen mijn vriend en ik 3 weken naar de VS om daar Miami te bezoeken en vanuit daar met een cruiseschip mee te gaan om de Caraiben te bezichtigen! We vermaakten ons eerst een week in MIami, waar we een Ford Mustang huurden en naar Key West reden om Key Lime Pie te eten. Daarna pakten we het cruieschip en gingen we chillen op de Bahama’s, snorkelen op Bonaire, shoppen op Curacao, zagen we het Panama Kanaal en gingen we de rimboe van Costa Rica in. Wat een belevenis zeg!

Hoogtepunt #5: Concerten bezoeken! In 2 weken tijd, 2 keer in de ArenA zitten! Heerlijk! De ene avond ging ik met mijn vriend naar Ed Sheeran. De andere avond had mijn vriend als verrassing 2 kaartjes voor Kensington geregeld, waar ik met een vriendin heen ging! Helemaal tof, en moet ik vaker doen. Hey Ed, wanneer kom je weer naar Nederland?

Natuurlijk waren er nog veel meer mooie momenten in 2018, maar dit waren voor mij toch wel echt toffe highlights! En nu. Nu heb ik weinig gepland. Ik ga 2019 beleven zoals het komt, en geen al te grote plannen zoals een marathon maken. Wie weet wat 2019 voor me in petto heeft 🙂 Bring it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.