Tartelettes

Ik vind het leuk om taartjes te maken. Vooral om taartjes te maken van gezonde(re) en voedzame(re) ingrediënten. Ik vind het leuk om te kijken hoe ik taartjes semi-gezond kan maken. Niet dat dit inhoudt dat het caloriearme taartjes zijn. Maar wel dat je lichaam iets kan met de calorieën en voedingsstoffen die binnen komen, in plaats van dat het alleen maar hele snelle, lege suikers zijn. Als je echt op je gewicht aan het letten bent, zal ik deze tartelettes niet wekelijks maken. Maar als je een keer dan toch zin hebt in iets lekkers, wat niet compleet aanvoelt, dan zou je deze best eens kunnen maken!

Deze tartelettes zijn gevuld met een laagje salted caramel en een bovenlaag van choco/kokoscreme. Natuurlijk zijn tartelettes met van  alles te vullen! Wees zelf creatief, dan krijg je de leukste taartjes!

Wat heb je nodig voor 4 taartjes?

Voor de bodem:

  • 90 gram speltmeel of havermeel
  • 50 gram roomboter
  • 35 gram kokosbloesemsuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 1/2 ei
  • snufje zout

Voor de salted caramellaag:

  • 6 dadels
  • 1 el pindakaas
  • snufje zout
  • snufje vanillepoeder

Voor de choco/kokoscreme:

  • 30 gram pure chocolade
  • 20 gram honing
  • 15 gram amandelmeel
  • 10 gram cacao
  • 5 el kokoscrème (géén kokosolie, zie de beschrijving hoe je kokoscrème krijgt!)

Aan de slag!

  1. Zet een blik kokosmelk de avond van te voren in de koelkast. Door de kokosmelk te koelen, gaan er 2 lagen ontstaan. De dikke bovenste laag is de kokoscrème, deze kan je er vanaf scheppen, en dit ga je gebruiken straks.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 4 tartelette vormpjes klaar
  3. Week de dadels in warm water, laat dit staan tot je aan de salted caramellaag begint.
  4. Kneed de ingrediënten voor de bodem tot een samenhangend deeg. Plaats dit 30 minuten in de koelkast. Hier wordt het deeg nog iets steviger van.
  5. Verdeel het deeg over de vormpjes. Prik de bodem enkele malen in met een vork en bak ze hierna 12 – 15 minuten af in de oven. Laat ze hierna afkoelen.
  6. Hierna gaan we de salted caramellaag maken. Haal de dadels uit het water en doe ze samen met de pindakaas, zout en vanillepoeder in de keukenmachine. Maal dit tot een fijne pasta. Als het nog iets te dik is, voeg dan 1 of 2 eetlepels van het weekwater van de dadels toe.
  7. Verdeel de salted caramel over de bodems van de tartelettes. Zet deze in de koelkast terwijl je de choco/kokoslaag maakt.
  8. Smelt de chocolade au bain marie
  9. Doe alle ingrediënten voor de choco/kokoslaag in een schaal en meng dit tot een romige massa. Verdeel dit over de salted caramellaag en zet nog een halfuurtje in de koelkast.
  10. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *