Stroopwafeltaart

Niet gezond. Niet voedzaam. Wel erg lekker. En machtig. Machtig en lekker. Machtig lekker. Enkele jaren geleden maakte ik deze stroopwafeltaart al, en hoewel ik er nu een iets voedzamere variant van heb gemaakt, is het natuurlijk nog geen gezond recept te maken. Maar voor de kerstdagen is deze taart ideaal. Of voor oud en nieuw! De combinatie van stroopwafels en caramel is heerlijk, dus maak deze taart gewoon een keertje!

Wat heb je nodig? (doorsnede 26cm)

Voor de bodem:

  • 225 gram speltmeel
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml gecondenseerde (kokos)melk
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 40 gram roomboter
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 8 stroopwafels

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Doe alle ingredienten voor de bodem in een beslagkom en kneedt dit door elkaar. Laat dit deeg een halfuurtje rusten en verdeel dan over de bakvorm als bodem.
  3. Breek de 8 stroopwafels in kleine stukjes.
  4. Doe de slagroom, het ei, de gecondenseerde melk en de melk in een beslagkom. Meng dit met elkaar. Voeg vervolgens de roomboter, de kokosbloesemsuiker en de stroopwafelkruimels toe en roer dit door elkaar. Het moet een beetje een pappig mengsel worden.
  5. Giet dit mengsel over de taartbodem en zet de taart 40 à 45 minuten in de oven.
  6. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

 

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.