Stroopwafelcake

Stroopwafels. Wie is er niet groot mee geworden? Ik was en ben er in ieder geval dol op. Van die zaterdagochtenden, dat je over de markt loopt, en dan die heerlijk verse stroopwafels ruikt. Echt. Love it! Echt gezond zijn stroopwafels natuurlijk niet, maar af en toe moet best kunnen toch? Ik hou van balans 🙂 En daarom maakte ik een heerlijke stroopwafelcake! Mjam!

Wat heb je nodig?

  • 175 gram speltmeel
  • 125 gram honing
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 8 stroopwafels
  • 100 ml melk
  • 1 el kaneel
  • 3 tl bakpoeder

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Klop de honing met de eieren en de gesmolten roomboter tot een romig mengsel. Voeg hier het speltmeel, de melk, het kaneel en de bakpoeder toe en meng dit tot een mooi beslag.
  3. Breek de stroopwafels in stukjes en roer deze door het beslag.
  4. Doe het beslag in de cakevorm en bak deze af in 60 minuten.
  5. Laat de cake afkoelen en geniet ervan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.