Stroganoff gehaktballetjes

Het leuke aan gehaktballetjes, vind ik dat je er zoveel kanten mee op kan. Door het toevoegen van kruiden, sausjes, paneermeel, mosterd, en noem maar op, kan je zoveel verschillende smaken en texturen creeeren. Supertof! Deze stroganoff gehaktballetjes zijn weer van een andere categorie, juist de groenterijke stroganoffsaus geeft de gehaktballetjes enorm veel smaak en bite! Heerlijk! Deze stroganoff gehaktballetjes zijn ideaal te combineren met een frisse salade en aardappelpartjes uit de oven! Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 el gehaktkruiden naar keuze (hou het wat basic!)
  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram tomatenpuree
  • 100 ml kookroom
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje

Hoe maak je deze stroganoff gehaktballetjes?

  1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en draai hier kleine balletjes van.
  2. Snij de champignons, paprika, ui en rode peper in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook.
  3. Verhit wat olie in een wokpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze hierna uit de wokpan.
  4. Doe de groenten in de wokpan en wok deze gaar. Voeg de tomatenpuree, kookroom en het paprikapoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje hier vervolgens overheen en meng dit goed. Je kan eventueel nog wat peper of zout toevoegen, als je de stroganoff saus te weinig smaak vindt hebben.
  5. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe aan de saus en laat dit 10 minuutjes sudderen, dan kunnen de smaken lekker intrekken.
  6. Serveer met een salade en aardappelpartjes.
  7. Eet smakelijk!

Voedingwaarde per portie (zonder bijgerechten)
307 kCal
Eiwit: 26 gram
Koolhydraten: 15 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 16 gram


Even iets anders. Ik ben genomineerd voor de Foodblog Awards, in de categorie ‘Special Interest Food Blog’. En dit als enige hardlopende foodblogger. Supertof!

Ik zou het leuk vinden als je even de moeite wilt nemen om op mijn blog te stemmen via deze link 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.