Stoofvleessoep

Met deze heerlijke soep combineer ik 2 van mijn favoriete maaltijden: soep en stoofvlees! Toen ik deze soep maakte, bleek dit echt een goede match te zijn! De kruidige smaak van de bouillon, de bite van het stoofvlees en de vulling van de grof gesneden groenten; het maakt echt een ideale combinatie! Heerlijk als lunch, maar ook prima als avondeten, zeker nu het steeds meer herfst wordt!

Wat heb je nodig voor deze soep?

  • 400 gram stoofvlees
  • 150 gram uienblokjes
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram doperwten
  • 1,5 liter bouillon
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze soep?

  1. Snij het stoofvlees in kleine blokjes. Snij de prei en winterwortel in dunne ringen, de rode paprika in blokjes en halveer de sperziebonen.
  2. Verwarm olie in een pan en bak hier het stoofvlees in bruin. Voeg hierna de uien- en paprikablokjes toe en bak deze mee.
  3. Doe de bouillon in een soeppan, voeg het stoofvleesmengsel en de overige groenten toe en breng dit aan de kook. Zet hierna het vuur laag en laat de soep minimaal 3 uur stoven. Hoe langer, hoe lekkerder.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.