Stoofvlees met pompoen en champignons

Als mijn vriend van iets blij wordt (naast boterkoek en kip) is het wel van stoofvlees. Ik denk dat het in zijn top 3 van favoriete maaltijden staat. En hij zou het rustig ook in juni eten trouwens. Voor hem staat stoofvlees niet direct gelijk aan winter. Voor mij wel. Dus als compromis maakte in de eerste stoofvlees van dit najaar begin oktober. Stiekem omdat ik wat restjes groenten weg moest werken, maar dat maakt het niet minder lekker!

Wat heb je nodig voor een pannetje stoofvlees?

  • 500 gram runderriblappen
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 200 gram pompoen
  • 10 cherrytomaatjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 tl mosterd
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el hacheekruiden
  • 1 el witte wijn azijn
  • 3 el speltmeel
  • 30 gram roomboter

Hoe maak je dit stoofvlees?

  1. Begin op tijd. Het liefst aan het begin van de ochtend. Hoe langer dit stooft, hoe lekkerder het is!
  2. Begin met alles in blokjes snijden: de runderriblappen, de rode paprika, de champignons, de uien, de pompoen en de cherrytomaatjes!
  3. Doe de runderriblappen in een kom en voeg de hacheekruiden toe. Verhit de roomboter in de stoofpan en bak de stukken riblap hier in, totdat ze rondom bruin zijn. Haal de stukken vlees hieruit.
  4. Doe vervolgens de rode ui en champgnons in deze pan. Roerbak dit 5 minuten. Voeg dan het speltmeel toe, en roerbak dit een minuutje mee.
  5. Meng ondertussen de bouillon met de mosterd, tomatenpuree en de witte wijn azijn.
  6. Voeg het vlees, de overige groenten en je bouillonmengsel toe in de pan, meng dit goed. Voeg eventueel wat water toe, als er te weinig vocht in zit. Doe er dan nog laurierblaadjes bij.
  7. Zet dit op het laagste pitje, en laat dit lekker de hele dag stoven. Roer dit elk halfuur even rond, voeg als het moet nog een scheutje water bij.
  8. Breng voor het serveren nog even op smaak met peper en zout.
  9. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.