Stoofschotel met groenten

Het heeft Bjorn een jaar zeuren gekost voordat ik ermee aan de slag ging: het maken van stoofvlees. Nu is stoofvlees erg lekker, maar het is nog fijner om er een stoofschotel met heel veel groenten van te maken. Het komt de smaak ten goede en het maakt een makkelijke manier om lekker veel groenten binnen te krijgen! Het is even werk, maar dan heb je ook wat lekkers!

Wat heb je nodig?

  • 1 kg runder riblappen
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 150 gram wortelrasp
  • 150 gram uienblokjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 el hacheekruiden
  • 1 el witte wijn azijn

Hoe maak je dit?

  1. Laten we beginnen met héél veel snijwerk: snij de runder riblappen in kleine blokjes. Snij de courgette, paprika’s en uien in kleine blokjes.
  2. Kruid de blokjes rundvlees met de hacheekruiden. Verwarm een stoofpan of hapjespan, doe hier olie in en bak het rundvlees rondom bruin. Voeg de uienblokjes toe en bak dit al roerbakkend. Voeg hierna de overige groenten toe en meng dit met elkaar.
  3. Hierna voeg je de bouillon, de tomatenpuree en de witte wijn azijn toe. Meng dit met elkaar. Als niet alles onder het vocht staat, voeg dan wat water toe. Doe de laurierblaadjes erbij en laat dit sudderen.
  4. Neem ieder halfuur even de tijd om het stoofvlees rond te roeren. Het vocht zal langzaam verdampen. Voeg eventueel tussendoor wat extra vocht toe.
  5. Laat het minimaal 5 à 6 uur stoven. Tegen die tijd zal er weinig vocht meer in staan en heb je een heerlijk malse stoofvleesschotel. Het is heerlijk om te serveren met rijst en sperziebonen. En vergeet niet om de laurierblaadjes te verwijderen trouwens 😉
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.