Stoofpeertjes

Ik heb me zelden zó huismutserig gevoeld als gisteren, toen ik met mijn schortje om stoofpeertjes stond te maken. Dit is normaal iets voor mijn moeder. Of iets wat ik de oma van mijn vriend zie doen. Maar misschien niets iets voor iemand van 28. Maar goed, de boyfriend vindt stoofpeertjes lekker, en het is natuurlijk ultiem comfort food voor in de herfst. En ik moet zeggen… stiekem vond ik de stoofpeertjes ook erg lekker geworden. Heeft huismuts zijn toch zijn voordelen 😉

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kg gieser wildermannen
  • 3 kruidnagels
  • 3 kaneelstokjes
  • 3 dadels
  • 1 cm gember
  • 1,5 dl diksap appel/zomerfruit

Hoe maak je de stoofpeertjes?

  1. Schil de peertjes en snij ze in partjes.
  2. Snij de dadels in kleine stukjes, schil de gember en snij deze in dunne plakjes.
  3. Doe de peertjes in de pan, met de kruidnagels, kaneelstokjes, dadels, gember en het diksap. Voeg water toe, tot de peertjes net onder water staan.
  4. Breng dit aan de kook en laat dit minimaal 2,5u zachtjes stoven. Haal hierna de kruidnagels, kaneelstokjes, dadels en gember uit de siroop, en laat dit alles afkoelen.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *