Sticky carrotcake met rozijnen

Carrotcake – ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik denk dat mijn ‘carrotcake met walnoten’ recept een van de best bekeken recepten op mijn blog is – en wat mij betreft is dit terecht! Maar dat neemt niet weg dat ik graag ook nieuwe varianten maak. Deze variant is ietsje magerder, door de toevoeging van yoghurt in plaats van roomboter. Dat maakt de carrotcake ook meteen lekker sticky, waar ik dan weer heel gelukkig van werd 🙂 

Wat heb je nodig? (ronde bakvorm, doorsnede 26 cm)

  • 200 gram speltmeel
  • 225 gram wortelrasp
  • 150 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 ml magere yoghurt
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • 3 eieren
  • snufje vanillepoeder
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • 100 gram rozijnen
  • handje amandelschaafsel

Hoe maak je deze carrotcake?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de gesmolten roomboter met de yoghurt, eieren en de kokosbloesemsuiker in een beslagkom en meng dit tot een romig geheel.
  3. Voeg het speltmeel, het vanillepoeder, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en meng dit goed.
  4. Roer dan de wortelrasp en de rozijnen door het beslag heen.
  5. Doe het beslag in de bakvorm en strooi hier amandelschaafsel overheen.
  6. Bak de carrotcake af in 30 minuten.
  7. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.