Sperziebonenschotel

Toen ik nog niet had besloten om de pakjes en zakjes links te laten liggen, was er een sperziebonenschotel die ik erg lekker vond. Ik had hem al heel lang niet meer gegeten, dus besloot ik laatst om zelf aan de slag te gaan in de keuken. En zo maakte ik mijn eigen sperziebonenschotel, zonder pakjes en zakjes!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram rundergehakt
  • 150 ml melk
  • 4 el pindakaas
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 tl sambal
  • 300 gram sperziebonen
  • peper en zout

Hoe maak je deze sperziebonenschotel?

  1. Halveer de sperziebonen. Snij de paprika en uien in kleine stukjes.
  2. Kook de rijst gaar.
  3. Kook de sperziebonen beetgaar.
  4. Rul het gehakt. Als dit gaar is, doe je hier de paprika, uien en gekookte sperziebonen bij. Voeg hierna de melk, pindakaas en sambal erbij. Meng dit goed, zodat er een pindasaus ontstaat. Laat dit goed koken en zorg dat het wat ingedampt is. De saus moet lekker dik worden.
  5. Serveer de sperziebonenschotel met de rijst.
  6. Eet smakelijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *