Speculaasbrokken

En we gaan rustig door met alle Sinterklaasbaksels! Al vind ik dat speculaasbrokken prima de rest van de decembermaand mogen hoor! De kruiden passen prima bij het winter weer, en wat is er nu lekkerder dan warme chocolademelk met een stuk kruidige koek? Kleedje erbij, Netflix aan. Ideale winterdagen wat mij betreft!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram speltmeel
  • 125 gram honing
  • 75 gram roomboter
  • 1 el maizena
  • 6 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zeezout
  • hand amandelschaafsel

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en voeg hier de honing aan toe. Mix dit tot een romig geheel.
  3. Doe dit in een beslagkom en voeg het speltmeel, de maizena, het bakpoeder, de speculaaskruiden en de snuf zout toe. Kneed dit tot een deeg. Zet dit een halfuurtje in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit op de bakplaat. Dit kan gewoon een grote lap worden. Verdeel hier het amandelschaafsel overheen.
  5. Bak de speculaas af in 25 minuten. Laat het goed afkoelen, want dan wordt het pas hard en kan je er brokken van maken. Als het helemaal afgekoeld is, breek je het speculaas in stukken. Bewaar ze in een trommel!
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.