Speculaas kwarkcake met peer

Bakken met kwark is vrij ideaal: het is hoog in eiwitten en laag in vetten, dus ideaal om een lekker tussendoortje mee te maken. De speculaaskruiden en de peer zorgen voor de fijne herfstsmaken in deze kwarkcake! Het maakt totaal een lekker luchtig tussendoortje, die je zonder schuldgevoel eten kan!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram magere kwark
  • 250 gram speltmeel
  • 75 gram honing
  • 2 eieren
  • 1 tl baking soda
  • 2 peren
  • 3 tl speculaaskruiden
  • amandelschaafsel

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier (ik gebruikte een vierkante bakvorm van 20×20 cm)
  2. Meng de kwark met het speltmeel, honing, eieren, baking soda en de speculaaskruiden. Mix dit goed met elkaar en vul de bakvorm hiermee.
  3. Schil de peren, snij deze in kleine reepjes en verdeel de reepjes over het kwarkmengsel. Strooi hierna het amandelschaafsel hier overheen.
  4. Zet dit 30 minuten lang in de oven. Test hierna even of de cake gaar is. Laat hem hierna afkoelen, voordat je hem in stukjes snijdt!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *