Speculaas kruidnoten cake

Deze cake maakte ik enkele weken geleden, om vast in de Sinterklaassfeer te komen. Oke, nee eerlijk… ik had al kruidnoten in huis, en om ze te weerstaan bedacht ik me dat ik er beter maar wat mee bakken kon. Leek me een beter idee dan de hele zak in één keer leegeten 😉 Ik maakte dus deze fijne cake, vol met de smaak van speculaas en knapperige kruidnoten. Fijne combinatie, zeker voor pakjesavond!

Wat heb je nodig voor deze cake?

  • 125 gram speltmeel
  • 125 gram honing
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 50 gram volle kwark
  • 75 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 3 tl bakpoeder
  • Volle hand kruidnoten

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en doe deze met de kwark, honing en eieren in een beslagkom. Mix dit tot een romig geheel.
  3. Voeg vervolgens het speltmeel, de amandelmeel, de speculaaskruiden, het bakpoeder en het snufje zout toe. Meng dit goed. Hierna meng je de melk en de kruidnoten hier doorheen.
  4. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake gaar in 60 à 70 minuten.
  5. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem in plakken snijdt!
  6. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.