Speculaas boterkoek

Gisteren al kruidnoten, vandaag het 2e recept wat meteen aan sinterklaas gelinkt kan worden, maar wat geen straf is om nu al te eten! Speculaas boterkoek. Een geslaagde combinatie, die smaakt naar een mix van boterkoek en gevulde speculaas! Mjam!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2,5 el speculaaskruiden
  • 250 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram honing
  • 1 geklutst ei
  • snufje zout
  • Handje amandelschaafsel

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe de gesmolten roomboter met de honing en de helft van het geklutste ei en mix dit tot een geheel.
  3. Doe het speltmeel, het amandelmeel, de speculaaskruiden en het snufje zout bij het mengsel en meng dit met elkaar.
  4. Doe het beslag in de boterkoekvorm. Smeer dit in met de andere helft van het geklutste ei en strooi hier het handje amandelschaafsel overheen.
  5. Bak de koek gaar in 25 à 30 minuten. Laat hem goed afkoelen voordat je hem gaat snijfen!
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *