Speculaas bananenbrood met echte pepernoten

Op het laatste moment nog even een recept voor ‘het heerlijke avondje’. Een recept waar gezond lekker ontmoet; met de vitamines van de bananen tot de chewy smaak van de pepernoten. Niet te verwarren met kruidnoten overigens, al zullen die in dit recept ook prima tot hun recht komen!

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 el griekse yoghurt
  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram pepernoten
  • 1,5 el speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder

Hoe maak je dit bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de bananen met de eieren en de griekse yoghurt in de blender, en mix dit met elkaar.
  3. Doe het speltmeel, amandelmeel, de speculaaskruiden en het bakpoeder in een beslagkom en voeg de bananenmix toe. Meng dit goed met elkaar.
  4. Snij de pepernoten in kleinere partjes en roer deze door het beslag in. Bewaar er een paar als garnering van het bananenbrood.
  5. Doe het beslag in de beslagkom en garneer met de overige pepernoten
  6. Bak het bananenbrood gaar in 40 à 45 minuten.
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.