Spareribs

Soms zijn spareribs echt ideaal snackfood. Ik eet ze niet vaak, maar als ik ze eet, marineer ik ze graag zelf. Waarom? Heb je wel eens gekeken wat er allemaal in de marinade van spareribs zit? Echt veel ingredienten. Met veel minder ingredienten kan je zelf ook heerlijke marinade maken! Hoe? Lees maar even mee!

Wat heb je nodig?

  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 4 el chilisaus
  • snufje zout
  • 4 tl uienpoeder
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl chilipoeder
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • En uiteraard: 1 kg spareribs!

Hoe maak je deze spareribs?

  1. Doe alle ingredienten, behalve de spareribs zelf, in een schaaltje en meng dit goed. Dit wordt de marinade. Gebruik de helft van de marinade om de spareribs nu mee te marineren en zet de spareribs 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 125 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Doe de spareribs nu 2 uur en 3 kwartier in de oven. Smeer ze ieder uur even in met een laagje van de marinade die je nog over hebt.
  4. Hierna smeer je de spareribs nogmaals in en zet je de oven 15 minuten op grillstand! Zo worden de spareribs lekker crunchy!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *